COTTAGEPARK NIEUWS

Zoals omwonenden inmiddels hebben kunnen zien zijn de werkzaamheden ter voorbereiding van de bouw van CottagePark inmiddels gestart. Fantastisch natuurlijk, want dat betekent dat het goed gaat met de reservering van de woningen en we verwachten dat we begin 2021 kunnen gaan starten met de bouw.

2 Weken geleden is de woning aan de Tweede Bloksweg 16 gesloopt en is de bodem schoongemaakt. Deze week is ook begonnen met het verwijderen van een groot aantal bomen. In dit nieuwsbericht lichten wij toe waarom het weghalen van de bomen noodzakelijk is, want deze laten we bij het ontwikkelen van een wijk natuurlijk bij voorkeur staan. Ook vertellen we graag hoe het groen in CottagePark terugkomt.

NOODZAKELIJKE BEWERKINGEN VAN HET TERREIN

Vorig jaar is vastgesteld dat het gehele terrein in z’n geheel opgehoogd moet worden. Bovendien zal voorbelasting moeten plaatsvinden, wat betekent dat er op het terrein een extra laag grond aangebracht moet worden om te voorkomen dat het terrein in de toekomst gaat verzakken.

Van alle bomen is onderzocht welk soort het betrof, wat de maat is en de kwaliteit. De ophoging en de voorbelasting van het terrein zorgt er helaas voor dat bomen waarvan we hoopten dat die zouden kunnen blijven staan, geen overlevingskans hadden, ook niet indien we deze zouden verplaatsen. Vooruitlopend op het weghalen van de bomen heeft een ecoloog de bomen onderzocht op aanwezigheid van dieren.

Vanaf volgende week zal de aannemer starten met grondwerkzaamheden. Er wordt begonnen met het maken van nieuw open water en de voorbelasting zal worden aangebracht. Deze blijft minimaal een half jaar op het terrein liggen. Alle werkzaamheden worden uitgevoerd binnen het vorig jaar vastgestelde bestemmingsplan

GROEN IN COTTAGEPARK

In CottagePark is een groen parkje het hart van het project, wat het plan de extra ruimte geeft die je bij andere nieuwbouwplannen niet snel tegenkomt. Daarbij worden 47 nieuwe bomen geplant, 20% meer dan we er hebben weggehaald. Deze bomen krijgen direct bij het planten een forse afmeting met een stamomtrek van 25 tot 45cm, zodat ze vanaf het begin beeldbepalend kunnen zijn. We willen een aantal gekapte bomen in het plan hergebruiken als speelvoorziening. Zo wordt CottagePark met veel groen, water en ruimte nog duurzamer en een heerlijke plek om te wonen.

Hartelijke groet,
Team CottagePark