VERKOOPINFO

- WOONREIS -

IN 11 STAPPEN NAAR UW DROOMHUIS

1

DE REIS BEGINT …

Ontdek CottagePark online
Het brede aanbod is bekend; de prijzen zijn in deze fase nog indicatief. Met de Woningzoeker navigeert u eenvoudig door het plan om de kenmerken van de verschillende type woningen en de plattegronden te bekijken. Zo kunt u zich alvast voorbereiden op de volgende stap naar uw mogelijk nieuwe woning in CottagePark. 

2

REGISTREER ONLINE

U kunt een persoonlijk account aanmaken. Dit is niet verplicht maar wel zo handig. U registreert door uw persoonlijke gegevens in te vullen. Dit maakt het onder andere eenvoudiger als u in wilt schrijven voor uw nieuwe woning. Ook als u zich eerder al aangemeld heeft voor de Nieuwsbrief is het nodig een account aan te maken.

 

3

VOORKEUREN VASTSTELLEN

Gebruik uw account om uw voorkeuren vast te leggen en te wijzigen. Zo vindt u uw favoriete woningen makkelijk terug. U kunt hier ook uw vraag stellen en een afspraak maken met de makelaar. Dat kan online, bij de makelaar op kantoor of op de locatie van CottagePark. Na ontvangst van uw e-mail neemt de makelaar contact met u op voor het inplannen van een afspraak.

4

DOE EEN FINANCIËLE CHECK

In deze fase is het belangrijk dat u het financiële plaatje helder heeft. Bij het toewijzen van woningen waarvoor meerdere kandidaten zijn, is een kandidaat die al een financiële check heeft gedaan in het voordeel. Een financiële check toont aan dat u weet wat u bij de bank kunt lenen of dat u met eigen middelen kunt betalen. U kunt de brief van uw bank, hypotheekadviseur of hypotheekverstrekker indienen op het moment dat u uw online inschrijving in orde maakt. 

5

VOORVERKOOP

De Voorverkoop van CottagePark is gesloten. De eerste woningen zullen gereserveerd gaan worden. Nu de eerste periode voorverkoop is gesloten en de reserveringen de komende tijd worden geplaatst, kunt u als belangstellende uiteraard nog kiezen uit het beschikbare aanbod in CottagePark. Inschrijven kan via het digitale inschrijfformulier in uw persoonlijke account of middels de printbare versie die u kunt mailen of langs brengen bij de makelaar. Wie inschrijft voor meerdere bouwnummers maakt mogelijk grotere kans op toewijzing van een van de woningen in CottagePark.
Na deze stap zijn er twee mogelijkheden:
1. U heeft ingeschreven voor 1 of meer woningen gedaan: uw woonreis wordt vervolgd.
2. U heeft een account aangemaakt en verzamelt hier uw favorieten, maar wacht met inschrijven tot de Start Verkoop na de zomer. Ook dat kan natuurlijk. De woning van uw voorkeur is dan mogelijk al gereserveerd. 
6

VOORTGANGSGESPREK

De gesprekken m.b.t. de voorverkoop vinden nu plaats. Wie nu inschrijft wordt, afhankelijk van het aantal inschrijvingen op de woning van uw voorkeur, uitgenodigd voor een gesprek met de makelaar of op de wachtlijst voor de betreffende woning(en) geplaatst.

7

RESERVERINGSOVEREENKOMST

U neemt een reservering op de woning van uw keuze door het ondertekenen van de reserveringsovereenkomst (dit is alleen mogelijk als de woning nog niet gereserveerd is). De borg voor de reservering bedraagt € 1.000,-. Deze borg wordt na de zomer, bij de daadwerkelijke koop van de gereserveerde woning, bij de notaris verrekend.

8

WONING GERESERVEERD

Na het tekenen van de reserveringsovereenkomst en het tijdig (binnen vijf werkdagen) betalen van de borg, is de woning exclusief voor u gereserveerd! Er kunnen zich geen andere kandidaten meer voor deze woning inschrijven.

 

9

EIND ZOMER 2020

Direct bij de Start Verkoop aan het eind van de zomer, wordt op basis van uw reservering de koop- en aannemingsovereenkomst voor de betreffende woning ter ondertekening aangeboden. De daadwerkelijke koop van de woning is nu een feit.

10

TOEWIJZING

De resterende woningen komen in vrije verkoop. De kandidaten met een account en een (nog niet gereserveerde) voorkeurswoning worden uiteraard als eerste geïnformeerd.

11

GEFELICITEERD

Dit is het moment dat u de koop- en aanneemovereenkomst gaat tekenen. Een mijlpaal om te vieren!

Heeft u onze prachtige Herenhuizen al bekeken?