VERKOOPDOCUMENTEN
  • Verkoopdocumenten
  • Duurzaamheid
  • Goed team

Bewust ontwikkelen en bouwen

Duurzaam bouwen met goede materialen klinkt misschien heel simpel. De manier waarop je detailleert en materialen verwerkt, bepaalt in grote mate hoe het huis er over tientallen jaren bij staat. Het team van CottagePark is er heel goed in om een verfijnde klasse aan te brengen met duurzame detaillering. 

We maken zo efficiënt mogelijk gebruik van materialen die onder meer geselecteerd zijn op duurzaamheid en kiezen voor materialen met een lage milieubelasting. Zo heeft al het hout een FSC keurmerk, wordt er gewerkt met gerecycled beton en wordt spaanplaat toegepast dat minder formaldehyde uitstoot. Samen met onze co-makers willen we de hoeveelheid afval blijvend reduceren, zowel in de productie als op de bouwplaats. Afvalstoffen worden gescheiden, hergebruikt of gerecycled. Door het prefabriceren is deze afvalstroom inmiddels sterk verminderd ten opzichte van traditionele bouw.  

Gasloos, duurzaam en comfortabel

Met een standaard energieverbruik dat overeenkomt met energielabel A++++, zijn alle woningen in CottagePark zeer energiezuinig. Dat merkt u direct aan uw energierekening. Bovendien draagt u zo bij aan een beter klimaat en een beter milieu. 

Een belangrijk duurzaamheid aspect is dat de woningen in CottagePark volledig gasloos zijn uitgevoerd. In plaats van de traditionele gasgestookt CV-ketel, heeft elke woning een warmtepompsysteem die mooi weggewerkt wordt in een prefab schoorsteen op het dakvlak van de woningen.

Een warm huis zónder aardgas: dat kan duurzaam met een warmtepomp. Met deze elektrische verwarming wordt uw klimaatimpact meteen een flink stuk kleiner. De onderstaande systemen en toepassingen maken de woningen in CottagePark energiezuinig;

• Verbeterde isolatiewaarde en luchtdichtheid van de woning.

• Drielaags-glassysteem HR+++.

• Lucht-warmte-pomp met toepassing van een vloerverwarmingssysteem voor de grondgebonden woningen (geen radiatoren in de woon- en slaapkamers).

• Bodem-warmtepomp voor de appartementen, met een mogelijkheid tot passieve koeling (geen radiatoren in de woon- en slaapkamers).

• Gebalanceerd warmte-terug-win-ventilatiesysteem.

• Op het dak van de woningen en het appartementengebouw worden zonnepanelen geplaatst. In een zonnepaneel wordt zonne-energie omgezet in elektriciteit. Het aantal panelen is afhankelijk van het type woning en de ligging. 

De hoek-herenhuizen en de twee-onder-één-kap woningen worden daarnaast voorzien van een douche-warmte-terugwin-installatie. Hiermee wordt tijdens het douchen het gebruikte douchewater langs de inkomende koud waterleiding gevoerd. Hierdoor wordt het koude water voorverwarmd, waardoor de warmtepomp minder energie hoeft te leveren en te gebruiken. 

Optimaal leefklimaat

De begane grondvloeren en eerste verdieping bij de meerlaagse woningen zijn standaard voorzien van vloerverwarming op basis van laagtemperatuur. Dit zorgt voor extra comfort en samen met de energiezuinige hoog-rendement- installaties voor minder energieverbruik en lagere energielasten in uw woning. De controle van luchtkwaliteit gebeurt in de woonkamer op basis van meting van het CO2 niveau. Op basis van deze metingen wordt bepaald hoeveel lucht wordt afgezogen. De luchttoevoer gebeurt via de zelfregulerende w-t-w- ventilatiesystemen.

CottagePark wordt ontwikkeld door Kroon & de Koning en NU Projectontwikkeling. Samen met de architect, landschapper, bouwer en de gemeente zijn we tot een plan gekomen waar we met z'n allen trots op zijn.