VERKOOPDOCUMENTEN
  • Verkoopdocumenten
  • Duurzaamheid
  • Goed team

Bewust ontwikkelen en bouwen

Duurzaam bouwen met goede materialen klinkt misschien heel simpel. De manier waarop je detailleert en materialen verwerkt, bepaalt in grote mate hoe het huis er over tientallen jaren bij staat. Het team van CottagePark is er heel goed in om een verfijnde klasse aan te brengen met duurzame detaillering. 

We maken zo efficiënt mogelijk gebruik van materialen die onder meer geselecteerd zijn op duurzaamheid en kiezen voor materialen met een lage milieubelasting. Zo heeft al het hout een FSC keurmerk, wordt er gewerkt met gerecycled beton en wordt spaanplaat toegepast dat minder formaldehyde uitstoot. Samen met onze co-makers willen we de hoeveelheid afval blijvend reduceren, zowel in de productie als op de bouwplaats. Afvalstoffen worden gescheiden, hergebruikt of gerecycled. Door het prefabriceren is deze afvalstroom inmiddels sterk verminderd ten opzichte van traditionele bouw.  

Gasloos, duurzaam en comfortabel

Met een standaard energieverbruik dat overeenkomt met energielabel A, zijn alle woningen in CottagePark in de basis zeer energiezuinig. Dat merkt u direct aan uw energierekening. Bovendien draagt u zo bij aan een beter klimaat en een beter milieu. 

Een belangrijk duurzaamheidsaspect is dat de woningen in CottagePark volledig gasloos zijn uitgevoerd. In plaats van de traditionele gasgestookt CV-ketel, heeft elke woning een warmtepompsysteem die mooi weggewerkt wordt in een prefab schoorsteen op het dakvlak van de woningen.

Een warm huis zónder aardgas: dat kan duurzaam met een warmtepomp. Met deze elektrische verwarming wordt uw klimaatimpact meteen een flink stuk kleiner. De onderstaande systemen en toepassingen maken de woningen in CottagePark energiezuinig;

• Verbeterde isolatiewaarde en luchtdichtheid van de woning.

• Drielaags-glassysteem HR+++.

• Lucht-warmte-pomp met toepassing van een vloerverwarmingssysteem (geen radiatoren in de woon- en slaapkamers).

• Gebalanceerd warmte-terug-win-ventilatiesysteem.

• 4 Zonnepanelen per (grondgebonden)woning. Het gebouw van de koopappartementen is voorzien van zonnepanelen voor de algemene ruimten.

Optimaal leefklimaat

De begane grondvloeren en eerste verdieping bij de meerlaagse woningen zijn standaard voorzien van vloerverwarming op basis van laagtemperatuur. Dit zorgt voor extra comfort en samen met de energiezuinige hoog-rendement- installaties voor minder energieverbruik en lagere energielasten in uw woning. De controle van luchtkwaliteit gebeurt in de woonkamer op basis van meting van het CO2 niveau. Op basis van deze metingen wordt bepaald hoeveel lucht wordt afgezogen. De luchttoevoer gebeurt via de zelfregulerende w-t-w- ventilatiesystemen.

Zonnepanelen

Wilt u uw (grondgebonden) woning nog energiezuiniger maken, dan is dat uiteraard mogelijk. Bij aannemer Kroon & De Koning kunt u pakketten zonnepanelen met verschillende aantallen aanschaffen. Afhankelijk van het beschikbare dakvlak en de ligging hiervan is uw woning nagenoeg energie-neutraal te maken. Wij adviseren u hier graag bij.

CottagePark wordt ontwikkeld door Kroon & de Koning en NU Projectontwikkeling. Samen met de architect, landschapper, bouwer en de gemeente zijn we tot een plan gekomen waar we met z'n allen trots op zijn.