VEELGESTELDE VRAGEN

- VEELGESTELDE VRAGEN -

Over CottagePark

In CottagePark komen 11 eengezinswoningen, 21 herenhuizen, 12 twee-onder-eenkapvilla’s 
en 4 vrijstaande villa’s. De appartementen zijn onderverdeeld in twee
gebouwen, te weten een gebouw met 12 koop-appartementen en een gebouw met 24
sociale en middenhuur appartementen.

Eind zomer 2020 wordt er gestart met het voorbereiden van het terrein; op en
aanbrengen van de voorbelasting. Eind 2020/ begin 2021 starten de werkzaamheden
m.b.t. het verwijderen van de voorbelasting, de aanleg van de kabels en leidingen en
verder bouwrijp maken van het perceel. Het tweede kwartaal van 2021 starten de
bouwwerkzaamheden.

Een aantal maanden voor de oplevering van de huur-appartementen zal de toekomstige eigenaar de woningen te huur aanbieden. Momenteel is er nog geen verhuurmakelaar bekend.

In het groene Ovaal komt een speelvoorziening voor kinderen van 0 tot 6 en een
speelvoorziening voor kinderen van 6 tot 12 jaar.

In het gebied komen, conform de gemeentelijke norm, voldoende privé en bezoekers parkeerplaatsen. Afhankelijk van het type woning parkeert u op eigen terrein of in het openbaar gebied. Bij de twee appartementengebouwen komt een terrein met privé parkeerplaatsen.
Het plan is ontwikkeld door Consortium Triangel Noord B.V. Dit is een samenwerkingsverband tussen NU Projectontwikkeling uit Den Haag en Kroon & de Koning uit Zwijndrecht. De woningen worden door Kroon & de Koning gebouwd.
Nee, de huur-appartementen hebben een andere planning dan het overige deel van het project. Het ontwerp is nog niet gereed en kan zodoende afwijken van hetgeen te zien is op de impressies.

Informatie over de woning

Ja, mogelijke grote aanpassingen zijn als grote opties uitgewerkt en aangeboden. Deze wijzigingen worden veelal in de koopovereenkomst van de woning meegenomen. De kleinere aanpassingen zijn opgenomen in de kopersmeer- en minderwerklijst. Los hiervan is er uiteraard maatwerk mogelijk, al zijn bepaalde zaken zoals positie van sanitair, meterkast en schachten vast. Uw mogelijke maatwerk-wensen bespreekt de kopersbegeleider van de aannemer Kroon & de Koning graag, ruim voor de start van de werkzaamheden met u.
Ja, er komt een meer- en minderwerklijst beschikbaar op de website. Hierin is het aanpassen van electra en/of leidingwerk opgenomen.

Alle woningen en appartementen in CottagePark worden voor zowel het warme tapwater als voor de verwarming voorzien van een luchtwarmtepomp.

Het verwarmen vindt plaats door middel van vloerverwarming. Doordat de woningen en de appartementen uitstekend zijn geïsoleerd, is het warmteverlies door muren, wanden en daken zeer beperkt. Om kou via de ramen tegen te houden, wordt er triple beglazing toegepast. Daarnaast worden de woningen en appartementen voorzien van een warmte terugwin ventilatie systeem (WTW), wat voorkomt dat er rechtstreeks koude lucht van buiten wordt ingeblazen in de woning.

Voor het warm tapwater is in woningen 1 t/m 44 en de appartementen een standaard boilerinhoud van 200 liter opgenomen. De vrijstaande woningen en het penthouse beschikken standaard over een boilerinhoud van 300 liter.

Ter illustratie van de capaciteit; wanneer het water in de boiler van 200 liter 55 graden bedraagt en u doucht met circa 38 graden, dan kunt u met een gangbare douchekop van 8 liter per minuut ruim 35 minuten douchen.

Voor het milieu en uw portemonnee is een waterbesparende douchekop aan te bevelen.

Het vergroten van de boilerinhoud is optioneel via de kopersbegeleiding mogelijk.

Alle woningen worden opgeleverd met energielabel A, dit is het meest gunstige label en staat voor een duurzame, ernergiezuinige woning.
Standaard zit er in de woning sanitair van Villeroy & Boch. De lijn staat omschreven in de sanitairbrochure. Ten tijde van uw gesprek met de kopersbegeleider van Kroon & de Koning ontvangt u van de sanitairshowroom een uitnodiging. Tijdens uw bezoek kunt u het standaard sanitair (aan de hand van een aantal uitgangspunten) naar uw eigen inzichten wijzigen.
In de koopsom zit standaard een post voor het tegelwerk. De stelpost per m² staat in het Magazine omschreven. Op basis van deze stelpost kunt u in de showroom een wand- en vloertegel naar uw keuze uitzoeken. De verrekening van de stelpost is bruto, wanneer u een duurdere tegel uitkiest betaalt u het meerdere bij. U ontvangt ten tijde van uw gesprek met de kopersbegeleider van Kroon & de Koning een uitnodiging voor een bezoek aan de showroom.
De stijl van een keuken is heel persoonlijk, juist daarom worden de woningen opgeleverd zonder keuken. Desgewenst kunt u kiezen voor een keuken uit de collectie van onze huisleverancier, speciaal samengesteld voor CottagePark. De keukenbrochure kunt u downloaden op de website.

Inschrijven & aankopen

Op dit moment vindt de laatste afstemming plaats met de aannemer, installateurs, gemeente en nutsbedrijven over de realisatie van CottagePark. Ook leggen wij op dit moment de laatste hand aan de definitieve verkoopdocumentatie. Desalniettemin willen wij u nu vast kennis laten maken met ons project én willen wij u de mogelijkheid bieden vooruitlopend op de start verkoop een bouwnummer te reserveren.
Bij een project dat nog in ontwikkeling is, zijn de koopsommen nog niet definitief vastgesteld. Om u toch alvast een indicatie te geven wat de woningen gaan kosten werken we met koopsom-indicatie, aangeduid als ca. Het is dus mogelijk dat de uiteindelijke verkoopprijzen afwijken van de eerder afgegeven koopsomindicaties. De v. o.n. koopsommen worden op 3 juli, als de Voorverkoop-inschrijving van start gaat, bekend gemaakt.
Op vrijdag 3 juli 2020 worden de definitieve v.o.n. koopsommen op de projectwebsite gepubliceerd.

De Voorverkoop heeft plaatsgevonden van 2 tot 6 juli 12.00 uur. Belangstellenden hebben online ingeschreven voor 1 of meer woningen van hun voorkeur.

Is er 1 kandidaat voor een bouwnummer, dan wordt de woning aan die persoon toegewezen. Bij het toewijzen van woningen waarvoor meerdere kandidaten zijn, is een kandidaat die al een financiële check heeft gedaan in het voordeel. Mochten er meerdere kandidaten voldoen, zal de projectontwikkelaar de woning aan een kandidaat toewijzen.
Een financiële check toont aan dat u weet wat u bij de bank kunt lenen of dat u met eigen middelen kunt betalen. Uw bank, hypotheekadviseur of hypotheekverstrekker stelt hiervoor een verklaring op. U kunt deze verklaring indienen op het moment dat u uw online inschrijving in orde maakt.
Een reserveringsovereenkomst geeft u het eerste recht op de koop van het huis van uw keuze. Soms wordt dit ook een voorinschrijving genoemd. De borg voor de reservering bedraagt € 1.000,-. Bij de Start Verkoop na de zomer, wordt direct op basis van uw reservering de koop- en aannemingsovereenkomst voor de betreffende woning ter ondertekening aangeboden. De daadwerkelijke koop van de woning is dan een feit.
Wij bieden de mogelijkheid om vooruitlopend op de start verkoop een bouwnummer exclusief voor u te reserveren. Dit betekent dat we stoppen met werven van andere kandidaten voor dit bouwnummer. Indien er ‘makkelijk’ wordt afgezien van de reservering, moet opnieuw met de werving begonnen worden. Dat brengt kosten met zich mee en en schaadt de voortgang van het proces voor álle kopers. De borg wordt na de daadwerkelijke koop van de gereserveerde woning, ten tijde van het transport van de grond bij de notaris verrekend.
De koop komt tot stand door het tekenen van de koop – en aannemingsovereenkomst. Zodra alle opschortende en ontbindende voorwaarden zijn vervallen, kan de akte van levering voor het transport van de grond passeren bij de notaris.
Bij het kopen van een woning moet u rekening houden met bijkomende kosten, zie hiervoor de verkoopinformatie. De bijkomende kosten voor het kopen van een woning bestaan onder andere uit: stoffering, tuinaanleg, keuken, bestrating, inrichting, aansluiting CAI en telefoon, verhuizing, financieringskosten en eventueel een overbruggingshypotheek.
De woningen worden verkocht met een zogenaamde Woningborg Garantie- en waarborgregeling. Mocht er onverhoopt iets gebeuren met aannemer Kroon & De Koning tijdens de bouw, dan zorgt de Woningborg garantie er voor dat dat de woning voor u wordt afgebouwd.

Over de omgeving

Omliggende plaatsen als Utrecht, Alphen aan den Rijn, Gouda, Boskoop, Bodegraven, Rotterdam, Zoetermeer en Den Haag bereikt u vanuit Waddinxveen eenvoudig met het openbaar vervoer. Er zijn maar liefst 3 stations in Waddinxveen. De Sprinter, Intercity en de verschillende streekbussen brengen u snel naar de omliggende steden.
CottagePark is ideaal gelegen; het nieuwe Winkelcentrum Gouweplein is op loopafstand. Dit winkelcentrum heeft een divers aanbod. Naast gezellige boetiekjes en heerlijke verszaken, zijn ook grote ketens als Hema, Blokker en Intertoys aanwezig. Ook zijn er diverse supermarkten. Dit is een winkelcentrum met alles erop en eraan, waar u even langs kunt wippen voor een boodschapje, een kopje koffie of een complete middag winkelen.
Op fietsafstand zijn verschillende kinderdagverblijven, basisscholen, een grote scholengemeenschap voor voortgezet onderwijs voor alle niveaus, muziek- en dansscholen.

Vragen & contact

De makelaars van CottagePark zijn De Pater Makelaardij en Olsthoorn Makelaars. Via het
vragenformulier in uw account stelt u eenvoudig vragen rechtstreeks aan de makelaars.
U kunt op deze manier de antwoorden nog eens rustig nalezen. Vanzelfsprekend kunt u
de makelaars ook telefonisch bereiken.