VEELGESTELDE VRAGEN

- VEELGESTELDE VRAGEN -

Over CottagePark

In CottagePark komen 11 eengezinswoningen, 21 herenhuizen, 12 twee-onder-een-kapvilla’s 
en 4 vrijstaande villa’s. De appartementen zijn onderverdeeld in twee
gebouwen, te weten een gebouw met 12 koop-appartementen en een gebouw met 24
sociale en middenhuur appartementen.

Eind zomer 2020 is er gestart met het voorbereiden van het terrein; op en
aanbrengen van de voorbelasting. Eind 2020/ begin 2021 starten de werkzaamheden
m.b.t. het verwijderen van de voorbelasting, de aanleg van de kabels en leidingen en
verder bouwrijp maken van het perceel. Het tweede kwartaal van 2021 starten de
bouwwerkzaamheden.

Een aantal maanden voor de oplevering van de huur-appartementen zal de toekomstige eigenaar de woningen te huur aanbieden. Momenteel is er nog geen verhuurmakelaar bekend.

In het groene Ovaal komt een speelvoorziening voor kinderen van 0 tot 6 en een
speelvoorziening voor kinderen van 6 tot 12 jaar.

In het gebied komen, conform de gemeentelijke norm, voldoende privé en bezoekers parkeerplaatsen. Afhankelijk van het type woning parkeert u op eigen terrein of in het openbaar gebied. Bij de twee appartementengebouwen komt een terrein met privé parkeerplaatsen.
Het plan is ontwikkeld door Consortium Triangel Noord B.V. Dit is een samenwerkingsverband tussen NU Projectontwikkeling uit Den Haag en Kroon & de Koning uit Zwijndrecht. De woningen worden door Kroon & de Koning gebouwd.
Nee, de huur-appartementen hebben een andere planning dan het overige deel van het project. Het ontwerp is nog niet gereed en kan zodoende afwijken van hetgeen te zien is op de impressies.

Informatie over de woning

Ja, mogelijke grote aanpassingen zijn als grote opties uitgewerkt en aangeboden. Deze
wijzigingen worden veelal in de koopovereenkomst van de woning meegenomen. De
kleinere aanpassingen zijn opgenomen in de kopers meer- en minderwerklijst. Los hiervan
is er uiteraard maatwerk mogelijk, al zijn bepaalde zaken zoals positie van sanitair,
meterkast en schachten vast. Uw mogelijke maatwerk-wensen bespreekt de
kopersbegeleider van de aannemer Kroon & de Koning graag, ruim voor de start van de
werkzaamheden met u.

Ja, er is een meer- en minderwerklijst beschikbaar op de website. Hierin is het
aanpassen van elektra en/of leidingwerk opgenomen.

De grondgebonden woning in CottagePark worden voor zowel het warme tapwater als voor de verwarming voorzien van een luchtwarmtepomp.  Voor de appartementen is dit een bodem-warmtepomp.

Het verwarmen vindt plaats door middel van vloerverwarming. Doordat de woningen en de appartementen uitstekend zijn geïsoleerd, is het warmteverlies door muren, wanden en daken zeer beperkt. Om kou via de ramen tegen te houden, wordt er triple beglazing toegepast. Daarnaast worden de woningen en appartementen voorzien van een warmte terugwin ventilatie systeem (WTW), wat voorkomt dat er rechtstreeks koude lucht van buiten wordt ingeblazen in de woning.
 

Voor het warm tapwater is in woningen 1 t/m 44 en de appartementen een standaard boiler-inhoud van 200 liter opgenomen. De vrijstaande woningen en het penthouse beschikken standaard over een boiler-inhoud van 300 liter.

Ter illustratie van de capaciteit; wanneer het water in de boiler van 200 liter 55 graden bedraagt en u doucht met circa 38 graden, dan kunt u met een gangbare douchekop van 8 liter per minuut ruim 35 minuten douchen.

Voor het milieu en uw portemonnee is een waterbesparende douchekop aan te bevelen.

Het vergroten van de boiler-inhoud is optioneel via de kopersbegeleiding mogelijk.

Op het dak van de woningen en het appartementengebouw worden zonnepanelen geplaatst. In een zonnepaneel wordt zonne-energie omgezet in elektriciteit. De hoek-herenhuizen en de twee-onder-een-kap woningen worden daarnaast voorzien van een douche-warmte-terugwin-installatie. Hiermee wordt tijdens het douchen het gebruikte douchewater langs de inkomende koud waterleiding gevoerd, hierdoor wordt het koude water voorverwarmd waardoor de warmtepomp minder energie hoeft te leveren en te gebruiken. 

 

Alle woningen worden opgeleverd met energielabel A++++, dit is het meest gunstige label en staat voor een duurzame, energiezuinige woning.

Ja, alle woningen van CottagePark voldoen aan de voorwaarden van de Regeling Groenprojecten. Met een Groenverklaring kunt u in aanmerking komen voor specifieke hypotheekproducten met bijvoorbeeld een rentekorting. De documenten en verdere informatie hierover, kunt u vinden op de website https://registergroenverklaringen.nl/

De energieprestatie van nieuwbouwwoningen wordt uitgedrukt in de Energieprestatiecoëfficiënt (EPC). Hoe lager de EPC des te beter de duurzaamheid van de woning. De woningen in CottagePark worden energie­neutraal opgeleverd, dat wil zeggen een EPC van 0. Dit houdt in dat de woning of het appartement bij normaal gebruik (waarbij wordt uitgegaan van een gemiddeld gezin) en bij gemiddelde Nederlandse klimaatcondities, over een jaar gezien evenveel woning gebonden energie wordt opgewekt als gebruikt. Met woning gebonden energieverbruik wordt de energie voor verwarming, ventilatie en warm water bedoeld.

Standaard zit er in de woning sanitair van Villeroy & Boch. De lijn staat omschreven in de sanitairbrochure. Ten tijde van uw gesprek met de kopersbegeleider van Kroon & de Koning ontvangt u van de sanitairshowroom een uitnodiging. Tijdens uw bezoek kunt u het standaard sanitair (aan de hand van een aantal uitgangspunten) naar uw eigen inzichten wijzigen.

In de koopsom zit standaard een post voor het tegelwerk. De stelpost per m² staat in het
Magazine omschreven. Op basis van deze stelpost kunt u in de showroom een wand- en
vloertegel naar uw keuze uitzoeken. De verrekening van de stelpost is bruto, wanneer u
een duurdere tegel uitkiest betaalt u de meerprijs zelf bij. U ontvangt ten tijde van uw
gesprek met de kopersbegeleider van Kroon & de Koning een uitnodiging voor een
bezoek aan de showroom.

De stijl van een keuken is heel persoonlijk, juist daarom worden de woningen opgeleverd zonder keuken. Desgewenst kunt u kiezen voor een keuken uit de collectie van onze huisleverancier, speciaal samengesteld voor CottagePark. De keukenbrochure kunt u downloaden op de website.

Inschrijven & aankopen

Is er 1 kandidaat voor een bouwnummer, dan wordt de woning aan die persoon toegewezen. Bij het toewijzen van woningen waarvoor meerdere kandidaten zijn, is een kandidaat die al een financiële check heeft gedaan in het voordeel. Mochten er meerdere kandidaten voldoen, zal de projectontwikkelaar de woning aan een kandidaat toewijzen.

Een financiële check toont aan dat u weet wat u bij de bank kunt lenen of dat u met
eigen middelen kunt betalen. Uw bank, hypotheekadviseur of hypotheekverstrekker stelt
hiervoor een verklaring op.

De koop komt tot stand door het tekenen van de koop – en aannemingsovereenkomst. Zodra alle opschortende en ontbindende voorwaarden zijn vervallen, kan de akte van levering voor het transport van de grond passeren bij de notaris.
Bij het kopen van een woning moet u rekening houden met bijkomende kosten, zie hiervoor de verkoopinformatie. De bijkomende kosten voor het kopen van een woning bestaan onder andere uit: stoffering, tuinaanleg, keuken, bestrating, inrichting, aansluiting CAI en telefoon, verhuizing, financieringskosten en eventueel een overbruggingshypotheek.
De woningen worden verkocht met een zogenaamde Woningborg Garantie- en waarborgregeling. Mocht er onverhoopt iets gebeuren met aannemer Kroon & De Koning tijdens de bouw, dan zorgt de Woningborg garantie er voor dat dat de woning voor u wordt afgebouwd.

Over de omgeving

Omliggende plaatsen als Utrecht, Alphen aan den Rijn, Gouda, Boskoop, Bodegraven, Rotterdam, Zoetermeer en Den Haag bereikt u vanuit Waddinxveen eenvoudig met het openbaar vervoer. Er zijn maar liefst 3 stations in Waddinxveen. De Sprinter, Intercity en de verschillende streekbussen brengen u snel naar de omliggende steden.

CottagePark is ideaal gelegen; het nieuwe Winkelcentrum Gouweplein is op loopafstand.
Dit winkelcentrum heeft een divers aanbod. Naast gezellige boetiekjes en heerlijke
verszaken, zijn ook grote ketens als Hema, Blokker en Intertoys aanwezig. Ook zijn er
diverse supermarkten. Dit is een winkelcentrum met alles erop en eraan, waar u even
langs kunt lopen of fietsen voor een boodschap, een kopje koffie of een complete middag
winkelen.

Op fietsafstand zijn verschillende kinderdagverblijven, basisscholen, een grote scholengemeenschap voor voortgezet onderwijs voor alle niveaus, muziek- en dansscholen.

Vragen & contact

De makelaars van CottagePark zijn De Pater Makelaardij en Olsthoorn Makelaars. Via het
vragenformulier in uw account stelt u eenvoudig vragen rechtstreeks aan de makelaars.
U kunt op deze manier de antwoorden nog eens rustig nalezen. Vanzelfsprekend kunt u
de makelaars ook telefonisch bereiken.